Ați pățit vreodată sa va luați ceva nou și brusc sa vedeți ca au și altii același lucru? De exemplu o geanta, sau o marca de mașina? Eu da, de multe ori.
Cred ca explicația este extrem de simpla, știți, nu s-au luat toti după mine, oricât de mare influencerita m-as crede :).

Ei le aveau, lucrurile erau deja acolo, doar ca atenția mea nu era in direcția aceea. Asa ca, ori de câte ori ne canalizam atenția pe un lucru, un hobby, începem sa observam ca exista mulți oameni care sunt interesați sau cărora le plac aceleași lucruri ca și noua. Sau ca… își doresc același lucru ca și noi : sa facă un magazin online, sa fie blogger, sa fie YouTuber, sa croșeteze, sa facă lumânări, sa danseze, sa picteze sau mai stiu eu ce.

Vorbeam acum ceva vreme cu o prietena draga care și-a facut blog despre durerile creșterii. Despre etapele prin care treci : de la entuziasmul primului blogpost, la frica ca nu vei avea suficiente idei și la nebunia de a urmări traficul.

Cred ca sunt lucruri normale, am trecut și eu prin refresh-uri nenumărate in analytics cu sufletul la gura sau cu dezamagire atunci când eu credeam ca am un articol brici, dar nimănui nu ii pasa de el, il citeau doar prietenii. Numai ca aceste false asteptari, alea ca sta lumea in loc pentru un articol al unui nou blogger, al unui produs pe care il vinzi sau un proiect pe care il faci distruge entuaziasmul și creativitatea.
Dar nu vorbesc doar de bloggeri, ci de orice hobby, afacere, vis la inceput de drum. Știți, suntem mulți, mulți, mulți! In toate domeniile! Trebuie doar sa iti urmezi visul, sa faci ce simți, sa fii tu, sa fii diferit, sa fii creativ. Daca exista consecventa succesul va veni.

Orice lucru forțat este sortit eșecului. V-am mai zis eu de Joe Vitale, de legea atracției și o sa va mai zic pentru ca este adevarat. Când pui teama eșecului intr-un act, asta transmiți Universului, asta vei primi. Când forțezi,când faci totul pentru “succes” cu orice preț, pierzi plăcerea și ramane doar partea stresanta și negativă.

Consider ca este foarte importantă emoția pe care o pui in fiecare acțiune. Nu este suficientă pentru a asigura succesul, desigur, dar este extrem de importanta pentru a păstra entuziasmul, emoția, creativitatea și unicitatea. Și ele, împreuna vor fi succesul vostru. Nu aveti cum sa pierdeti, pentru ca oricum ar fi la sfarsit ati castigat experiente.

Nimic nu e simplu in viața, suntem mulți in toate domeniile, dar trebuie sa fim consecvenți și autentici.  Si sa invatam! Mereu 🙂

Și asta ii spuneam și ei, nu iti pierde bucuria scrisului, este un câștig oricum ar fi. In primul rand pentru tine, apoi pentru cei câțiva oameni care sorb fiecare cuvânt.

Ce cred eu ca este important? Cred ca trebuie sa :

  • Fiti realiști – nimic nu e simplu
  • Consecventi – exercițiul creeaza obiceiuri
  • Autentici – sinceritatea și eu-ul vostru transpare oricum
  • Jucausi – încercați mai multe abordări pana o găsiți pe cea câștigătoare
  • Umili – mereu e loc de invatat. Nu, nu le stiti pe toate

Voi ce alte lucruri considerati ca sunt importante la inceputul unui drum? Astept parerile voastre in comentarii.

Cu recunostinta,

B.

 

 

 

Daca ti-a placut, urmareste-ma si pe: