Am avut mereu lipici la oameni si multi mi s-au destanuit, sa zicem ca sunt un fel de ” mama tuturor ranitilor”. Am auzit tot felul de povesti despre diferite situatii si probleme ale oamenilor, dar niciodata nu am putut intelege de ce o femeie se complace intr-o relatie toxica.

Una dintre consecintele nefaste ale acestei pandemii este cresterea numarului de cazuri de violenta domestica, nu doar in Romania, ci World Wide.

Obisnuiam sa critic femeile care acceptau o relatie de ”compromis”, o relatie in care nu erau fericite sau si mai rau, erau abuzate de catre partenerii lor.

Mereu ma intrebam daca motivul lor este suficient de bun pentru a accepta diferite comportamente deviate si in sinea mea ma gandeam ca ele sunt cele care ”strica piata”, in sensul ca incurajeaza comportamentele partenerilor prin acceptare.

Am criticat, am analizat si am dezbatut aceasta problema cu o prietena draga mie, psihoterapeut (multumesc, Sorina <3). Ea mi-a recomandat sa citesc o carte care sa ma ajute sa inteleg de ce femeile traiesc in compromis, caci e e foarte usor sa critici cand nu intelegi cauza.

Astfel, am ajuns sa citesc: Femei care iubesc prea mult.

Am reusit sa inteleg ca toate compromisurile au la baza unul din demonii nostri, inclusiv cele legate de partener. Cea mai grea partea in proces este acceptarea demonului. Apoi, cu ajutorul unui psihoterapeut putem gasi sursa si rezolvarea. Este posibil sa facem acest lucru si singuri, dar e extrem de greu.

Nimic nu e usor in viata, iar noi venim cu o mostenire care face si mai grea schimbarea.

Si eu ma lupt cu demonii mei, voi ce faceti cu ai vostri?

Cu drag,

B.

Daca ti-a placut, urmareste-ma si pe:

4 comentarii la „Relatiile toxice & violenta domestica”

  1. Corect toti avem demonii nostri si cei care dau si care iau…desi la finalul zilei tot cei care iau se simt mai vinovati…si psihologii sa nu uitam inca nu si-o permit toti…de aia ma bucur ca exista bloggeri sa „ne deschida” ochii.

    1. Ai dreptate, Suha, dar stii sunt si programe gratis de consiliere. Ref la bloggeri, tu esti o scumpa, blogger wanna be sunt eu si cred ca multi prefera sa citeasca haterile pentru refulare sau orice altceva. Asta cu demonii e treaba grea de acceptat, digerat si rezolvat. Hugs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *