Ultima săptămână a fost pe silent mode pentru mine. Am avut câteva zile mai grele în care doar am stat în pat să mă recuperez. Totuși, în cele câteva ore în care eram trează nu am putut să ignor zecile de postări cu privire la ceea ce s-a întâmplat în America și chiar la noi. Va spun sincer că nu am avut puterea să vizionez clipurile până la capăt, deși ceea ce s-a întâmplat nu pot să zic că m-a surprins.

S-au scris zeci de rânduri despre aceste subiecte, oamenii au luat atitudine fie prin pix, tastatură, proteste sau alte violențe. Ce mă suprinde este că noi nu învățăm nimic. Ura naște ură, violența naște violență, iubirea, acceptarea și înțelegerea nasc iubire, accceptare și înțelegere. It’s just that simple.

Problema nu este rasismul, problema este modul în care am crescut și ne creștem copiii la rândul nostru. Este ura față de ce e diferit de noi, frustrările noastre care ne fac să criticăm, să acuzăm, să detestăm. Același lucru se poate spune și despre acel Colo, un băiat cu mari probleme și dezechilibre care vomită tot felul de inepții și culmea are și o droaie de subscriberi copii care ii dau dreptate. Copii crescuți cu ura și frustrări, copii care nu vor fi mai buni decât Colo.

Nu zic să nu cerem dreptate, dar e important și cum, e important să înțelegem că e datoria noastră să fim schimbarea, iar schimbarea nu se va produce având același comportament, instigând la violență.

Mă uit la nepoții (btw vă iubește tuși) mei și cred că ei vor fi generația care va aduce schimbarea, generația care înțelege că a fi diferit nu este rău atâta timp cât nu îi rănești pe cei din jurul tău. Că este datoria noastră să ii ajutăm pe cei din jurul nostru și că binele se întoarce. Că ura nu ne ajută, că ne face rău și nouă și celorlalți. Că suntem egali și diferiți și că putem învăța unii de la alții mereu.

Haideți să fim mai buni, Universul va întoarce bunătate către noi.

Love,

B.

Daca ti-a placut, urmareste-ma si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *