Revin dupa mai bine de o luna de pauza pe blog. Ce am facut in ultima luna? Pai…, un canal de YouTube unde am postat timp de 30 de zile video-uri cu diferite motive pentru care sa fim recunoscatori. De ce? Pentru ca am fost inspirata, in plus am simtit sa dau acest ”cadou” si altora.

Pandemia a scos din noi ce e mai rau, vad din ce in ce mai multi oameni mahniti, posomorati, nemultumiti, depresivi. Am trecut si eu printr-o perioada grea, dupa mutarea in Bucuresti, cand totul mi se parea rau, negru, eram foarte nefericita. Practicarea recunostintei m-a ajutat cu adevarat sa imi schimb mindsetul, sa fiu un om mai fericit.

Traim intr-o lume in care meditatia, mindfulnessul, dezvoltarea personala, yoga au devenit ”o moda”. Peste tot vedem cate un ”guru”, cate un personaj cu vreun curs de 200 de ore care pretinde ca pentru x lei te ajuta sa fii mai fericit, mai frumos, mai bogat. Multi oameni sunt furati de miraj, marketing si dorinta de a fi bogat, frumos, destept asa, peste noapte.

Recunosc ca am incercat si eu multe metode, dar am observat ca practica recunostintei m-a ajutat cel mai mult, mai repede si mai frumos.

Studiile arata ca impactul recunostintei este unul de durata si chiar foarte rapid intrucat exista schimbari la nivel cerebral ce determina creierul sa devina mai receptiv la experientele pozitive ulterioare.

Ce face mai exact recunostinta? Cum ne schimbam?

  • constientizam lucrurile pozitive si ne concentram pe ele
  • eliminam emotiile negative precum ranchiuna, ura, invidia
  • reducem furia
  • reducem depresia
  • imbunatatim calitatea somnului
  • devenim empatici, cu o capacitate mai mare de a ierta si intelege punctul de vedere al celorlalti
  • imbunatatim calitatea relatiilor
  • crestem nivelul de energie, avand ganduri pozitive care au o vibratie inalta si nu ne storc de energie 🙂

Ce este Maratonul Recunostintei?

Maratonul Recunostintei este un exercitiu pentru minte si suflet, un exercitiu de 30 de zile, in care, in fiecare zi va dau un motiv pentru care sa fiti recunoscatori. Am inregistrat deci 30 de episoade, 30 de motive si sunt convinsa ca fiecare dintre voi mai poate adauga si altele.

Va zic sincer ca prima data cand am incercat eu acest challenge nu am fost capabila sa gasesc 3 motive pentru care sa fiu recunoscatoare. Atat de neagra si urata vedeam viata. Dar acum sunt recunoscatoare pentru tot ce am primit, experiente mai bune sau mai putin bune, asta pentru ca inteleg ca toate vin cu un scop, ca unele vin pentru a ne face sa fim recunoscatori sau pentru ca e mai bine pentru noi sa fie asa.

Episoadele Maratonului Recunostintei le puteti vedea aici.

Astept comentarile voastre, parerile despre recunostinta, despre motivele pe care vi le-am oferit timp de 30 de zile, iar daca va place Maratonul Recunostintei nu uitati sa apasati butonul Subscribe.

Va doresc o zi cu soare, plina de recunostinta.

Cu drag,

B.

Daca ti-a placut, urmareste-ma si pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *